Sałatka z winogronami, selerem naciowym i kurczakiem grillowanym

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

Sałatka pełna witamin i jednocześnie smaczna. Chrupiący seler naciowy, słodkie winogrona i pikantny zgrillowany kurczak w lekkim sosie jogurtowym.

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g ryżu długoziarnistego
    2 łodygi selera naciowego
    1/2 czerwonej papryki
    200 g zielonego, bezpestkowego winogrona
    1 pierś kurczaka
    papryka ostra
    sól
    odrobina oleju

    Sos:
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego greckiego
    1 łyżeczka musztardy pikantno-słodkiej
    sól, pieprz, cukier
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Majonez

Sałatka z winogronami, selerem naciowym i kurczakiem grillowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj na sypko wg wskazówek na opakowaniu. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
  • 2. Pierś kurczaka obsyp mieloną ostrą papryką, solą i natrzyj lekko olejem. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż kurczaka. Po ostygnięciu pokrój go w paski.
  • 3. Seler naciowy umyj i pokrój w talarki. Winogrona umyj i przekrój na pół. Paprykę pokrój w małą kostkę.
  • 4. Wymieszaj wszystkie składniki z ryżem.
  • 5. W małej miseczce wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie połącz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować