sałatka z wędzonych szprotek otoczona zielenią

4.5 (179 ocen)

połączenie wędzonych ryb i żółtego sera

Składniki:

  • 40 dag wędzonych szprotek
    30 dag sera żółtego
    cebula dymka
    1 długi ogórek świeży
    kilka liści sałaty masłowej
    sól
    pieprz
    majonez
    jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z wędzonych szprotek otoczona zielenią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze szprotek odcinamy głowy i ogony i kroimy ryby na mniejsze kawałki.
  • 2. Ser żółty i obranego ogórka kroimy w kostkę.
  • 3. Białą część dymki kroimy w półplasterki a zieloną drobno siekamy połowę szczypiorku zostawiamy do dekoracji.
  • 4. Resztę mieszamy z pozostałymi składnikami doprawiamy solą i pieprzem dodajemy majonez i jogurt naturalny mieszamy aby połączyć.
  • gotowa sałatka 5. Sałatkę podajemy w misce wyłożonej liśćmi sałaty udekorowaną pozostałym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować