Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem i rukolą

4.5 (178 ocen)

  • 15 min

Pyszna, pożywna i bardzo zdrowa. Idealna sałatka na kolację, przekąskę czy drugie śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • 50 g szpinaku baby
    50 g rukoli
    2 jajka ugotowane na twardo
    80 g wędzonego łososia
    10 pomidorków koktajlowych
    4 orzechy włoskie
    Dressing:
    1 1/2 łyżki oleju sezamowego
    1/2 łyżki wody
    świeżo zmielona sól morska (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i rukolę umyć i całkowicie wysuszyć. Ułożyć na talerzu. Orzechy wyłuskać i uprażyć na suchej patelni. Do szpinaku i rukoli dodać pokrojone na ósemki jajka na twardo, połówki pomidorków koktajlowych i plastry łososia. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę posypać orzechami i polać dressingiem. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować