Sałatka z wątróbką i żurawiną

4.49 (199 ocen)

  • 25 min

Pyszna sałatka na zimową kolację

  • 25 min

Składniki:

  • Mix sałat,

    15 dag wątróbki drobiowej,

    2 jabłka twarde,

    Sól, pieprz,

    3 łyżki octu balsamico,

    Żurawina do mięsa,

    Olej do smażenia

    Sos

    Sok z 1 cytryny,

    3 łyżki oliwy,

    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z wątróbką i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy i moczymy ½ godz. w mleku. Następnie kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na oleju 2 minuty, dodajemy ocet balsamico, sól, pieprz , mieszamy i smażymy jeszcze 4 minuty.
  • 2. Jabłka myjemy, kroimy w małe ćwiartki ( bez gniazd), grillujemy na patelni z dwóch stron. Sałatę myjemy, suszymy i układamy kawałkami na półmisku.
  • 3. Sos . Do miseczki dajemy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę ( sos możemy przygotować wcześniej). Na sałatę dajemy grillowane jabłka, układamy usmażoną wątróbkę i dajemy konfiturę z żurawiny. ( po łyżeczce) na całą sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować