Sałatka z wątróbką i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę myjemy i moczymy ½ godz. w mleku. Następnie kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na oleju 2 minuty, dodajemy ocet balsamico, sól, pieprz , mieszamy i smażymy jeszcze 4 minuty.
2.Jabłka myjemy, kroimy w małe ćwiartki ( bez gniazd), grillujemy na patelni z dwóch stron. Sałatę myjemy, suszymy i układamy kawałkami na półmisku.
3.Sos . Do miseczki dajemy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę ( sos możemy przygotować wcześniej). Na sałatę dajemy grillowane jabłka, układamy usmażoną wątróbkę i dajemy konfiturę z żurawiny. ( po łyżeczce) na całą sałatkę.
Komentarze