Sałatka z ryżykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka makaronowa z warzywami

  • 30 min

Składniki:

  • - 250 g makaronu typu „ryżyk”
    - duży ogórek zielony
    - szynka konserwowa (3-4 grube plastry)
    - puszka kukurydzy
    - 1 czerwona papryka
    - koperek świeży
    - majonez
    - sól i pieprz

Sałatka z ryżykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować, odcedzić, odstawić do całkowitego przestygnięcia. Ogórek dokładnie umyć i bez obierania pokroić w drobną kostkę. Pokroić drobno szynkę i paprykę. Odsączyć kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekany koperek. Całość wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy