Codziennie na kolację komponuje sobie sałatkę. Zazwyczaj to sałatka na bazie sałaty z różnymi dodatkami. Dzisiejszą kolację przygotowałam z rukolą i szczypiorkiem, dzięki czemu była bardzo wyrazista i pikantna.
Składniki:
3 garście rukoli
kilka rzodkiewek
kilka pomidorów koktajlowych
oliwki (u mnie zielone)
pół czerwonej cebuli
garść posiekanego szczypiorku
łyżka ziaren słonecznika
Sałatka z rukolą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę i warzywa umyć. Do miski wrzucić rukolę, pokrojoną w plastry rzodkiewkę, pomidorki przekrojone na pół, oliwki i pokrojoną w plastry cebulę. Mieszamy. Posypujemy szczypiorkiem i słonecznikiem. Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatkę. Mieszamy przed samym podaniem.
Komentarze