Sałatka z rukolą i dressingiem truskawkowo-bazyliowym

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Niecodzienne połączenie smaków. Coś dla miłośników słodko-pikantnych dań. Sałatka sprawdzi się idealnie na lekką kolację lub śniadanie do pracy.

  • 10 min

Składniki:

  • 50 g rukoli
    80 g mozzarelli w kulkach
    10 pomidorów koktajlowych
    6 truskawek
    listki bazylii
    Dressing:
    2 duże truskawki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki octu balsamicznego
    6 listków bazylii
    szczypta cukru
    sól morska świeżo zmielona
    świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dressing Ser

Sałatka z rukolą i dressingiem truskawkowo-bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę ułożyć na talerzu. Dodać pokrojone na połówki pomidory koktajlowe, pokrojone na plasterki truskawki i kulki mozzarelli. Dodać kilka listków bazylii. Składniki dressingu zmiksować doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sałatkę polać dressingiem i podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować