Sałatka z roszponki z truskawkami, grzankami i mozzarellą

4.5 (185 ocen)

  • 10 min

Wiosenno - letnia sałatka

  • 10 min

Składniki:


  • 4-5 garści umytej i osuszonej roszponki
    8 dużych truskawek
    150 g mozzarelli
    3/4 szklanki grzanek czosnkowych
    oliwa rozmarynowa
    ocet balsamiczny
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponki z truskawkami, grzankami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wcześniej umytą i dobrze osuszoną roszponkę włożyć do miski. Truskawki umyć, odciąć szypułki i pokroić w półplasterki. Dodać do miski. Mozzarellę pokruszyć na małe kawałeczki, dorzucić. Polać oliwą rozmarynową i octem balsamicznym, dokładnie wymieszać. Dodać grzanki i delikatnie rozmieszać. Zjeść jak najszybciej :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Roszponka Sałata Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować