Sałatka z roszponką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mieszkamy z mężem w moim domu rodzinnym. Oczekujemy potomka. Ponieważ pozostali domownicy pracują, ja gotuję i zajmuję się domem.

Składniki:

  • ● 20 dag roszponki
    ● 2 jajka
    ● 2 czerwone cebule
    ● 2-3 rzodkiewki
    ● 2-3 piórka szczypiorku
    ● pomidor
    ● 3 łyżki majonezu
    ● pomarańcza
    ● sól, pieprz

Sałatka z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę myjemy
    i osuszamy. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Pomarańczę
    myjemy, obieramy i filetujemy.
    Kroimy w duże kawałki.
  • 2. Pomidora myjemy, osuszamy
    i przekrawamy na pół. Usuwamy
    gniazdo nasienne, a miąższ kroimy
    w półplastry. Jajka gotujemy
    na twardo, studzimy i obieramy.
    Kroimy w dużą kostkę. Szczypiorek
    myjemy, osuszamy i drobno
    kroimy. Rzodkiewki myjemy,
    osuszamy i kroimy w plasterki.
  • 3. Składniki mieszamy z majonezem.
    Doprawiamy. Wstawiamy
    na godzinę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy