sałatka z piersią indyka

4.5 (177 ocen)

wiosenna propozycja sałatki, która równie dobrze może być śniadaniem jak i obiadem.

Składniki:


  • 20 dag piersi z indyka
    1/2 główki sałata zielona
    pomidorki koktajlowe
    1 mała cebula czerwona
    sos słodko-kwaśny

    Marynata:

    1/4 łyżeczki przyprawy do Indyka Kamis
    szczypta soli prowansalskiej Kamis
    szczypta pieprzu Kamis
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z piersią indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie
    Marynata:

    Do naczynia wlać sok z cytryny, olej, wsypać przyprawy dokładnie wymieszać.

    Pierś dokładnie umyć i osuszyć, pokroić, włożyć do marynaty. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Potem smażyć na patelni grillowej.
    Na talerzu ułożyć sałatę, pokrojone pomidorki i cebulę pokrojoną w krążki. Na wierzchu ułożyć mięso i całość polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować