sałatka z pieczonym schabem i marynowanym selerem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna sałatka, do której możemy wykorzystać resztki pieczonego mięsa.

  • 20 min

Składniki:

  • kawałek pieczonego schabu (u mnie około 300 g),
    pół dużego ogórka (można też użyć konserwowych),
    kilka łyżek kukurydzy z puszki,
    mały słoiczek marynowanego selera,
    1 lub 2 torebki ryżu
    kilka łyżek majonezu plus kilka łyżek jogurtu naturalnego,
    sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ew. koperek i natka pietruszki

Sałatka z pieczonym schabem i marynowanym selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i ostudzić. Mięso i ogórka pokroić na kawałki. Majonez i jogurt połączyć w dowolnych proporcjach (do smaku). Składniki sałatki połączyć, doprawić i dobrze wymieszać z sosem majonezowym.

Komentarze

Podobne przepisy