Pyszna sałatka, do której możemy wykorzystać resztki pieczonego mięsa.
20 min
Składniki:
kawałek pieczonego schabu (u mnie około 300 g),
pół dużego ogórka (można też użyć konserwowych),
kilka łyżek kukurydzy z puszki,
mały słoiczek marynowanego selera,
1 lub 2 torebki ryżu
kilka łyżek majonezu plus kilka łyżek jogurtu naturalnego,
sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ew. koperek i natka pietruszki
Sałatka z pieczonym schabem i marynowanym selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować i ostudzić. Mięso i ogórka pokroić na kawałki. Majonez i jogurt połączyć w dowolnych proporcjach (do smaku). Składniki sałatki połączyć, doprawić i dobrze wymieszać z sosem majonezowym.
Komentarze