Sałatka z pieczarkami i awokado

4.5 (189 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka sałatka ze świeżymi pieczarkami, awokado i fetą

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 6 sztuk
    - awokado: 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe: 8 sztuk
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - feta: 50 gramów
    - rukola: 80 gramów
    - sałata lodowa: 80 gramów
    - szczypiorek opsiekany: 2 łyżki
    - koperek: 2 łyżki
    - ogórek: 0.33 sztuki
    - sok z cytryny: 1.5 łyżki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczarkami i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj sałatę i rukolę, wysusz i porwij na kawałki. Przełóż do miski. Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Awokado obierz i również pokrój w plasterki. Dodaj do sałatki, skrop odrobiną soku z cytryny (zostaw resztę do przygotowania dressingu). Cebulę pokrój w cienkie krążki, pomidorki koktajlowe w ćwiartki, ogórka w plastry. Dodaj warzywa do sałaty i wymieszaj. Przygotuj dressing - w słoiczku wymieszaj oliwę z oliwek, cytrynę, sól i pieprz. Polej sałatę dressingiem, wymieszaj. Sałatkę posyp szczypiorkiem i posiekanym koperkiem, posyp pokruszoną fetą. Możesz oprószyć całość świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować