Sałatka z pieczarkami

5 (193 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 1,5 kg papryki
    1,5 kg pieczarek
    1,5 kg cebuli
    łyżka octu
    Zalewa :
    6 szklanek wody
    1,5 szklanki octu
    1 szklanka cukru
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy,usuwamy gniazda nasienne,miąższ kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy z papryką,solimy i odstawiamy na około 2godziny. Odciskamy.
    Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki,wsypujemy do wrzątku z octem. Zagotowujemy i odcedzamy.
    Składniki zalewy gotujemy. Dodajemy paprykę z cebulą i gotujemy 5 minut. Wsypujemy pieczarki i gotujemy jeszcze 5 minut.
    Gorącą sałatkę z zalwą przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut.
    Po otwarciu słoika można podać z jajkiem i majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować