Sałatka z pora z kukurydzą

4.5 (167 ocen)

Sałatka z pora z dodatkiem kukurydzy i selera konserwowego. Idealna na kolację lub na imprezę urodzinową.

Składniki:


  • 1 por większy (biała część)
    200 g chudej szynki
    3 jajka ugotowane na twardo
    0,5 puszki kukurydzy konserwowej
    0,5 słoika selera konserwowego
    2 łyżki gęstej śmietany
    3-4 łyżki majonezu
    sól, pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pora z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por oczyścić i pokroić w cieniutkie półplasterki. Szynkę pokroić w słupki. Jajka pokroić w kostkę. Kukurydzę i seler odsączyć z nadmiaru wody. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać śmietanę, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku. Przykryć folią spożywczą i włożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków na około 3-4 godziny. Można też jeść bezpośrednio po przygotowaniu jednak ja wolę jak smaki się przegryzą. Jeśli seler jest bardzo długi możemy go pokroić na mniejsze kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Por Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować