Sałatka z surowej brukselki i łososia

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Nie lubicie brukselki bo jest gorzka? Ta sałatka jest dla Was, bo surowa brukselka nie jest ani odrobinę gorzka w smaku :)

  • 15 min

Składniki:

  • 40 g żurawiny
    200 g brukselki
    200 g łososia
    2 łyżeczki cytryny + 2 łyżki do zamarynowania łososia
    2 łyżeczki miodu
    1/2 ząbka czosnku
    1 łyżeczka oregano
    2 łyżeczki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Ryba

Sałatka z surowej brukselki i łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym (200 stC) do czasu aż nabierze różowego koloru (ok.12-15min).
  • 2. Brukselkę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy upieczonego i rozdrobionego widelcem na mniejsze kawałki łososia oraz żurawinę. Cytrynę, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę mieszamy i polewamy sałatkę.

Porady

Odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej na noc) do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Łosoś Ryby Sałata Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować