SAŁATKA Z SEREM PLEŚNIOWYM I GRZANKAMI

4.5 (156 ocen)

  • 35 min

Sałatka jest pyszna, zdrowa i bardzo sycąca. Idealna na lekki obiad lub na kolację.

  • 35 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie rukli
    • 20 dag pomidorków koktajlowych
    • 20 dag szynki
    • 10 dag sera pleśniowego
    • 1 puszka białej fasoli
    • 6 kromek pieczywa tostowego
    • 1 -2 łyżki masła

    Na sos;
    • 10 łyżek oliwy
    • 3 łyżki octu winnego
    • 1 łyżka musztardy miodowej
    • Zioła prowansalskie, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z serem pleśniowym i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszaj oliwę z octem winnym i musztardą. Sos dopraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
  • 2. Rukolę opłucz i osusz. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i przekrój na połówki. Szynkę pokrój w paseczki, a ser pleśniowy w kostkę. Fasolę osącz z zalewy.
  • 3. Składniki sałatki włóż do miski z sosem i wymieszaj. Kromki pieczywa opiecz i pokrój w kostkę. Przygotowanymi grzankami posyp sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować