sałatka z selera naciowego z żurawiną

4.95 (206 ocen)

  • 30 min

Takiej sałatki spróbowałam niedawno u teściowej i choć nie lubię smaku selera to w połączeniu z owocami i kurczakiem bardzo mi smakował. Zrobiłam ją więc przy najbliższej okazji. Gościom smakowała więc polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • seler naciowy
    garść suszonej żurawiny
    po garści winogron czerwonych i jasnych najlepiej bezpestkowych
    duża pierś z kurczaka
    2 łyżki oleju
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (206 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina

Sałatka z selera naciowego z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić w niezbyt dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju. Żurawinę zalać wrzątkiem, pozostawić na 2-3 minuty i odcedzić. Seler pokroić na niewielkie kawałki. Winogrona jeśli są duże to pokroić na połówki, jeśli mają pestki to należy je wyciągnąć. Wymieszać wszystko z majonezem i przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować