Sałatka z soczewicą gotowaną na parze

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Doskonała sałatka niskokaloryczna ,którą można najeść się do syta.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle
    1 cebula czerwona
    1 papryka czerwona
    3 pomidory

    Dip

    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    3 szczypty czarnego pieprzu do smaku
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    0,5 łyżeczki soku z cytryny
    2 szczypty soli do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z soczewicą gotowaną na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę z puszki gotowaną na parze łączymy z resztą składników pokrojonych w kostkę.
    Mieszamy.

    Składniki dipu mieszamy w miseczce. Polewamy warzywa i znów mieszamy.

    Podajemy od razu po przygotowaniu ozdobioną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować