Zima to okres gdzie trudno o zdrowe świeże warzywa. Dlaczego nie sięgnąć po mrożonki. Warzywa te zrywane są w dobrym okresie ich wzrostu, są świeżutkie bez konserwantów. Odwiedźmy dział mrożonych warzyw i wybierzmy zielona fasolkę i marchewkę
Sałatka z mrożonej fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotowujemy wodę solimy ją do smaku. Do wrzątku wrzucamy fasolkę . Gotujemy . Gotową odcedzamy i odstawiamy. W drugim garnku gotujemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Po ugotowaniu także odsączamy.
2. Groszek i kukurydzę odsączamy na sitku. Warzywa mieszamy z sobą. Jajka gotujemy ,zimne kroimy w kostkę dodajemy do sałatki. Mieszamy. dodajemy sos chilli do smaku. Dokładamy około 2 łyżki oleju. Mieszamy i podajemy.
Komentarze