Sałatka z mrożonej fasolki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zima to okres gdzie trudno o zdrowe świeże warzywa. Dlaczego nie sięgnąć po mrożonki. Warzywa te zrywane są w dobrym okresie ich wzrostu, są świeżutkie bez konserwantów. Odwiedźmy dział mrożonych warzyw i wybierzmy zielona fasolkę i marchewkę

  • 20 min

Składniki:

  • 400g mrożonej zielonej fasolki

    200g marchewki kostka mrożonej

    5 jajek

    1 puszka kukurydzy

    1 puszka groszek zielony konserwowy

    sos chilli słodko ostry Taotao

    olej rzepakowy

    sól do smaku

Sałatka z mrożonej fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowujemy wodę solimy ją do smaku. Do wrzątku wrzucamy fasolkę . Gotujemy . Gotową odcedzamy i odstawiamy. W drugim garnku gotujemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Po ugotowaniu także odsączamy.
  • 2. Groszek i kukurydzę odsączamy na sitku. Warzywa mieszamy z sobą. Jajka gotujemy ,zimne kroimy w kostkę dodajemy do sałatki. Mieszamy. dodajemy sos chilli do smaku. Dokładamy około 2 łyżki oleju. Mieszamy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy