Sałatka z makrelą

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wymyśliłam ją pewnego wieczoru. Nadaje się na różne okazje. Nie jest kosztowna, a przy tymsmaczna i szybka.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    pół op. makaronu
    30 dag pieczarek
    5 gotowanych jajek
    1 cebula
    5 ogórków konserwowych
    puszka kukurydzy
    czerwona lub żółta papryka
    5 łyżeczek musztardy
    majonez
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju, hartujemy i odcedzamy.
  • 2. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, dusimy, aż odparują. Studzimy.
  • 3. Cebulę, jajka, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę, z makreli usuwamy ości. Wszystkie składniki sałatki delikatnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować