Sałatka z makaronem ryżowym, papryką konserwową i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś pokrój w małą kostkę, posyp przyprawą gyros, usmaż na niewielkiej ilości oleju.
2.Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, żeby był al dente nie należy go gotować dłużej niż 10-12 minut. Odcedź na sitku i przełóż do miski. Mieszaj by szybciej ostygł.
3.Paprykę odcedź na sitku i jeśli potrzeba pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki, kukurydzę i oliwki również odcedź. Oliwki przekrój na pół.
4.Koper i natkę pietruszki posiekaj drobno. Cebulę dymkę wraz ze szczypiorem pokrój na drobno. Dodaj do reszty sałatki, dodaj też majonez, sól, pieprz, dobrze wymieszaj.
Komentarze