Sałatka z makaronem ryżowym, papryką konserwową i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lekka i pyszna sałatka.

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g makaronu ryżowego
    1 pierś z kurczaka
    1 łyżka przyprawy kebab- gyros
    1-2 łyżki oleju, do smażenia
    170 g pieczarek marynowanych
    140 g kukurydzy z puszki
    250 g papryki marynowanej
    1 cebula dymka ze szczypiorem
    10 sztuk oliwek czarnych bez pestek
    2 łyżki kopru świeżego
    1 łyżka natki pietruszki
    sól do smaku
    czarny pieprz mielony
    3-4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z makaronem ryżowym, papryką konserwową i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokrój w małą kostkę, posyp przyprawą gyros, usmaż na niewielkiej ilości oleju.
  • 2. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, żeby był al dente nie należy go gotować dłużej niż 10-12 minut. Odcedź na sitku i przełóż do miski. Mieszaj by szybciej ostygł.
  • Sałatka 3. Paprykę odcedź na sitku i jeśli potrzeba pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki, kukurydzę i oliwki również odcedź. Oliwki przekrój na pół.
  • 4. Koper i natkę pietruszki posiekaj drobno. Cebulę dymkę wraz ze szczypiorem pokrój na drobno. Dodaj do reszty sałatki, dodaj też majonez, sól, pieprz, dobrze wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować