Sałatka z makaronem, kurczakiem, kapustą pekińską i świeżym ogórkiem - wersja warstwowa i mieszana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę, paprykę drobniej, ogórka w pół plasterki, kapustę posiekać, a kukurydzę odcedzić z zalewy.
Sałakę można przygotować na dwa sposoby: składniki ułożyć warstwowo lub po prostu razem wymieszać.
2.Wersja warstwowa.
Śmietanę połączyć z majonezem oraz doprawić za pomocą soli i pieprzu.
W dużej misce ułożyć warstwowo (*) poszczególne składniki: makaron, kapustę pekińską, sos, kukurydzę, paprykę, ogórka, sos.
Warstwy można dwu lub kilkakrotnie powtórzyć.
Całość polać resztą sosu i posypać posiekanym szczypiorkiem.
3.Wersja mieszana.
Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem połączonym ze śmietaną.
Całość doprawić do smaku i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze