SAŁATKA Z OGÓRKÓW I KOPERKU

4.51 (146 ocen)

  • 4 godz.

DO OBIADU W SAM RAZ ...

  • 4 godz.

Składniki:

  • 5 KG OGÓRKÓW NIEOBRANYCH - POKROIĆ W PLASTRY
    6 CEBUL WIĘKSZYCH POKROIĆ W TALARKI
    3 MARCHEWKI ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE
    3-4 ŁYŻKI ZIELONEGO KOPERKU

Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z ogórków i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZALEWA :

    3 SOSY KOPERKOWO -ZIOŁOWE
    9 ŁYŻEK WODY
    9 ŁYŻEK OLEJU
    4 ŁYŻKI SOLI
    PODANE SKŁADNIKI ROZMIESZAĆ.
    NASTĘPNIE DODAĆ DO TEGO 2 SZKL. CUKRU
    1 SZKL. OCTU
    1 ŁYŻKĘ PIEPRZY PRAWDZIWEGO

  • 2. POKROJONE WARZYWA WYMIESZAĆ W DUŻEJ MISCE I ZALAĆ SPORZĄDZONĄ ZALEWĄ I ZOSTAWIĆ NA 2-3 GODZINY.
    PO TYM CZASIE NAKŁADAĆ DO SŁOIKÓW I PASTERYZOWAĆ OK. 20 MINUT

    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować