Sałatka z ogórków z papryką i kolendrą

4.5 (197 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Przepis od koleżanki z pracy

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    5 papryk czerwonych
    0,5 kg cebuli
    ZALEWA I:
    9 szklanek wody
    8 łyżek soli
    ZALEWA II
    3 szklanki wody
    3 szklanki cukru
    2 szklanki octu
    1 łyżka mielonej kolendry
    2 łyżki gorczycy
    1 łyżka ziela angielskiego
    4 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z ogórków z papryką i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w plastry, cebule pokroić w plastry, paprykę w słupki. Wymieszać. Zalać zalewą pierwszą i odstawić na 3 godziny.
    Odsączyć i włożyć do słoików.
    Zalewę II zagotować i gorącą zalać ogórki.
    Pasteryzować 10 minut, i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Porady

Kolendra może być w ziarenkach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować