Sałatka z jajkiem i otrębami

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 15 min

Duża dawka błonnika i witamin gwarantuje zdrowie!

  • 15 min

Składniki:

  • ● sałata lodowa
    ● 3 pomidory
    ● ogórek ● brokuł
    ● sól
    ● 2 jajka
    ● łyżka oliwy
    ● gotowy sos czosnkowy
    ● łyżka otrębów owsianych
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jajkiem i otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy, osuszamy
    i rwiemy na kawałki. Ogórka
    i pomidory myjemy i kroimy
    w cząstki. Brokuł dzielimy na
    różyczki i gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy
    i studzimy. Jajka
    gotujemy na twardo. Obieramy
    i kroimy w ćwiartki.
  • 2. Sałatę układamy na półmisku.
    Oprószamy solą,
    skrapiamy oliwą. Układamy
    różyczki brokuła, cząstki pomidorów, ogórka i jajek. Polewamy
    sosem czosnkowym
    i posypujemy otrębami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Otręby

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować