Sałatka z indykiem i tortellini

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Bardzo udane połączenie pieczonego indyka, szpinakowych pierożków i ananasa. Sałatkę można podać na kolację lub zabrać na lunch do pracy.

  • 30 min

Składniki:

  • tortellini ze szpinakiem - 1 op.
    ananas w syropie - 1/2 puszki
    pieczony filet z indyka – 3 grube plastry
    ser żółty – 200 g
    pomidor – 2 szt.
    szczypiorek posiekany – 2 łyżki
    listki świeżej bazylii – 1 garść
    majonez – 2 łyżki
    syrop z ananasa – 1 łyżka
    pieprz kolorowy świeżo mielony – do smaku
    sól morska – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki Sałatka makaronowa

Sałatka z indykiem i tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierożki ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane przelać zimną wodą i zostawić na sitku do odsączenia.
  • 2. Ananasa odsączyć z syropu i pokroić w grubą kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokroić żółty ser i filet z indyka.
    Tortellini przełożyć do miski, dodać kawałki ananasa, umyte i pokrojone pomidory, żółty ser i filet z indyka.
  • 3. Majonez wymieszać z syropem z ananasa, kolorowym pieprzem i solą morską oraz posiekanym szczypiorkiem i porwanymi listkami bazylii. Dodać do miski z sałatką i delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować