Sałatka z indykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tania, zdrowa i błyskawiczna w przyrządzeniu

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g sznycli z fileta z indyka, 2 opakowania gotowych sałat (z rukolą), pół ogórka zielonego, 1 papryka żółta, 2 papryki czerwone, ser Feta, 1 cebula czerwona, 2 sosy sałatkowe (o smaku ziół ogrodowych), 1 opakowanie "Złociste Nugetsy Klasyczne" Kamis, woda, oliwa

Sałatka z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z indykiem 1. Robimy panierkę z opakowania Kamisa zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, łączymy z panierką i podsmażamy w oleju, po czy odstawiamy na ręcznik papierowy, by ociekło z tłuszczu i ostygło. Wsypujemy sałatę do dowolnego naczynia, Paprykę kroimy na paseczki, ogórek kroimy na półplasterki, cebulę czerwoną także kroimy w półpaseczki (półplasrerki). Ser Feta kroimy na kwadraciki. W oddzielym naczynku rozrabiamy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, polewamy tylko podawaną porcję.

Porady

Można dodać oliwki i pomidory, sos także zastąpić innym smakiem

Komentarze

Podobne przepisy