Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Bardzo chrupiąca, bardzo aromatyczna i bardzo sycąca sałatka imprezowa.

  • 30 min

Składniki:

  • • 500 g mięsa z piersi indyka
    • 1 szklanka orzechów włoskich
    • 5 cienkich łodyg selera naciowego
    • 4 jabłka
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki sosu sojowego
    Sos jogurtowy
    • 4 łyżki gęstego jogurtu
    • 2 łyżki śmietany
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem, dodać sos sojowy i usmażyć na oleju na złoty kolor. Przestudzić.
    • Orzechy pokroić na drobniejsze kawałki.
    • Łodygi selera pokroić w cienkie plasterki.
    • Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
    • Wymieszać mięso z orzechami, selerem i jabłkiem.
    • Wymieszać składniki sosu i połączyć z sałatką.

Porady

Zamiast indyka można użyć mięsa z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować