Sałatka z kuskusem i kolorowymi ziołami do sałatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki wsypujemy kuskus, dolewamy wrzącą wodę, doprawiamy solą i zostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Następnie powstałe bryłki rozdrabniamy za pomocą widelca. Wsypujemy do szklanej miski. Pomidor kroimy w ósemki, usuwamy pestki i kroimy w paski, dodajemy do kaszki, ogórki kroimy również w paski i dodajemy wraz z siekanym szczypiorkiem do sałatki, doprawiamy solą. Oliwki kroimy w plasterki, również dodajemy, wsypujemy 2 łyżeczki kolorowych ziół do sałatek. Przygotowujemy sos z 1 łyżeczki majonezu i 1 łyżki jogurtu naturalnego, mieszamy i dodajemy do sałatki, delikatnie łączymy składniki. Dekorujemy całymi oliwkami i dłuższymi kawałkami szczypiorku.
Komentarze