Sałatka z kuskusem i kolorowymi ziołami do sałatek

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka z kuskusem jest łatwa do zrobienia. Kuskus nie wymaga gotowania, wystarczy kaszę zalać wrzącą wodą lub bulionem i odczekać, aż zmięknie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kasza kuskus firmy Kupiec: 100 mililitrów
    - wrzaca woda: 100 mililitrów
    - sól morska do smaku: 3 szczypty
    - pomidor: 1 sztuka
    - ogórek: 5 plastrów
    - czarne oliwki: 2 łyżki
    - szczypiorek siekany i kilka do dekoracji: 1 łyżka
    - kolorowe zioła do sałatek Kamis: 2 łyżeczki
    - majonez: 1 łyżeczka
    - jogurt naturalny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kuskusem i kolorowymi ziołami do sałatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wsypujemy kuskus, dolewamy wrzącą wodę, doprawiamy solą i zostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Następnie powstałe bryłki rozdrabniamy za pomocą widelca. Wsypujemy do szklanej miski. Pomidor kroimy w ósemki, usuwamy pestki i kroimy w paski, dodajemy do kaszki, ogórki kroimy również w paski i dodajemy wraz z siekanym szczypiorkiem do sałatki, doprawiamy solą. Oliwki kroimy w plasterki, również dodajemy, wsypujemy 2 łyżeczki kolorowych ziół do sałatek. Przygotowujemy sos z 1 łyżeczki majonezu i 1 łyżki jogurtu naturalnego, mieszamy i dodajemy do sałatki, delikatnie łączymy składniki. Dekorujemy całymi oliwkami i dłuższymi kawałkami szczypiorku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować