Sałatka z kuskusem i fetą

4.5 (173 ocen)

  • 10 min

Ekspresowa sałatka gotowa w 10 minut. Kolorowa, pełna witamin i wartościowej kaszy. Sprawdzi się, jako smaczna przystawka lub samodzielne danie

  • 10 min

Składniki:

  • Szklanka kaszy kuskus
    Bulion warzywny lub drobiowy
    ¾ szklanki mrożonego groszku
    Pól [pęczka dymki
    Pęczek rzodkiewki
    Płatki papryki
    Sos sałatkowy ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kuskusem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy gotującym się bulionem taka, aby płynu było około 1cm ponad kaszę. Przykrywamy i pozostawiamy do napęcznienia. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 minuty. Przelewamy zimna wodą. Dymkę drobno siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki. Kaszę, groszek, rzodkiewki i dymkę mieszamy. Na wierzchu sałatki wykładamy plastry sera feta. Przygotowujemy sos sałatkowy i polewamy nim całość.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować