Sałatka z kurczakiem, serem camembert i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Mięso kroję w niewielkie kawałki, przekładam do miski. Oprószam je solą, pieprzem i słodką papryką, wlewam sos słodko - kwaśny i dokładnie mieszam. Odstawiam na 10 minut. W tym czasie na talerzu układam warzywa, a na nich pokrojony w kawałki ser. Przygotowuję sos (najłatwiej to zrobić w małym, zakręcany słoiku): mocno potrząsając mieszam wodę z sokiem z cytryny, solą i cukrem, a gdy te się rozpuszczą dodaję oliwę i olej sezamowy. Jeszcze kilka razy potrząsam słoikiem. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju i wrzucam kawałki kurczaka. Smażę je pod pokrywką, mieszając, 10 minut. Następnie jeszcze gorące układam na kawałkach sera, polem całość sosem i posypuję sezamem.
Komentarze