Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

Lubię nadawać moim potrawom niecodzienny smak, a przy tym staram się używać jak najwięcej warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • - kapusta pekińska (ok. kg)
    -2 podwójne piersi z kurczaka
    -250g makaronu „muszelki”
    -2 czerwone papryki
    -puszka kukurydzy konserwowej
    -1l ogórków kwaszonych
    - kilka ząbków czosnku
    - przyprawa do gyrosa
    -sól, pieprz
    -majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokrój w kostkę i obsyp przyprawą do gyrosa. Odstaw na pół godziny, następnie usmaż na złoty kolor. Pozostaw do ostygnięcia.
  • 2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
  • 3. Kapustę dokładnie opłucz i drobno poszatkuj.
  • 4. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę. Odsącz z wody, podobnie kukurydzę.
  • 5. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z majonezem.
  • 6. Do naczynia wrzuć wszystkie składniki sałatki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i przyprawa do gyrosa. Na końcu wymieszaj z majonezem

Porady

jeśli wolisz wersję light, zamiast majonezu możesz użyć jogurtu naturalnego, ale dodając go bezpośrednio przed podaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Kurczak Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować