Sałatka z kiszonej kapusty z żurawiną i orzechami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wartościowa i lekka przekąska z mnóstwem witamin.

  • 15 min

Składniki:

  • 40 dag kiszonej kapusty z marchewką
    ½ pora (biała część)
    5 orzechów włoskich
    1 łyżka suszonej żurawiny
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki oliwy
    szczypta cukru
    biały mielony pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta kiszona

Sałatka z kiszonej kapusty z żurawiną i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, dodać oczyszczony i drobno posiekany por, rozdrobnione orzechy, natkę pietruszki i żurawinę. Składniki wymieszać. Sałatkę skropić oliwą, przyprawić do smaku białym pieprzem, cukrem i ewentualnie solą. Wymieszać i udekorować natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować