Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Tradycyjna sałatka, która idealnie pasuje do obiadu, po prostu bomba witaminowa.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty pekińskiej
    0,5 strąka czerwonej papryki
    0,5 puszki kukurydzy konserwowej
    0,5 puszki zielonego groszku konserwowego
    sól
    pieprz
    koperek
    sos sałatkowy paprykowo-ziołowy z torebki
    olej+woda
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, paprykę umyć i pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek osączyć na sicie z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem do smaku.
  • 2. Przygotować sos: Olej wymieszać z wodą tak jak podano w instrukcji przyrządzenia na opakowaniu sosu, dosypać proszek z torebki i wymieszać. Powstałym sosem polać sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować