Sałatka z kapusty pekińskiej i rukoli

4.51 (170 ocen)

  • 15 min

Smakowity dodatek do drugich dań......

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
    100 g świeżej rukoli
    1/2 papryki czerwonej
    1 pomidor
    1 ogórek wężowy

    Sos:
    1 torebka sosu ziołowego dowolnego do sałatek
    150 ml słodkiej śmietanki 22%
    sól morska do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapusty pekińskiej i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i rukolę myję osuszam na ściereczce kuchennej,kapustę drobno szatkuję nożem mieszam razem z rukola w salaterce. Paprykę i ogórka obieram,kroję w kosteczkę tak samo robię z pomidorem,dodaję do kapusty,mieszam. Sos: Dowolny ulubiony ziołowy sos przesypuję do miseczki dodaję słodką śmietankę doprawiam do smaku solą i mieszam,odstawiam na 4 minuty.Polewam sałatkę przed podaniem i mieszam do połączenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować