Sałatka z kapusty na zimę

4.47 (162 ocen)

  • 45 min

Pyszna sałatka jesienna z kapusty,marchewki,cebuli,ogórków i kolorowej papryki będzie idealna do obiadu - polecam bo wszystkim smakuje!

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
    1/2 kg marchwi
    1/2 kg cebuli
    1/2 kg ogórków
    1/2 kg kolorowej papryki

    Zalewa:
    3/4 szklanki octu 10%
    1 szklanka oleju
    3 łyżki cukru

    sól ok.4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.47 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Dodatki

Sałatka z kapusty na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Wszystko poszatkować na szatkownicy. Warzywa układać w naczyniu warstwami, przesypując je solą. Odstawić na ok.30 minut.
  • 2. W garnku zagotować zalewę. Ciepłą zalewą zalać warzywa, wymieszać je i zostawić jeszcze na 15 minut.
  • 3. Sałatkę wraz z zalewą przekładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować