Sałatka z kapusty

4.99 (164 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna sałatka do obiadu.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 3 kg poszatkowanej kapusty
    1 kg marchwi
    1 kg papryki czerwonej
    Zalewa:
    10 szklanek wody
    2 szklanki octu
    2 szklanki cukru
    3 łyżki soli
    kilka ziaren ziela angielskiego
    4 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy ,marchew ścieramy na dużych oczkach ,paprykę koimy w paski. Warzywa mieszamy ,dodajemy zalewę ,odstawiamy na godzinę.
    Zalewa: Wodę zagotowujemy z octem ,cukrem ,solą i przyprawami.
    Po godzinie ,sałatkę przekładamy (wraz z zalewą) do słoików ,zostawiając odstęp od wieczka (2 cm). Pasteryzujemy 20 min ,po czym studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować