Sałatka z kaki i granatem - Salad with kaki and pomegranate

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Persymona czyli owoc kaki uprawiany głównie w Chinach, Korei, Japonii oraz w cieplejszych rejonach Azji Środkowej. Od XIX wieku uprawiany jest także w Ameryce Północnej, głównie w Kalifornii oraz w południowej Europie.

  • 15 min

Składniki:

  • Sałatka z kaki i granatem

    Składniki:
    1 dojrzałe kaki
    1 granat
    garść roszponki
    mała kiść winogron
    łyżeczka utartej mrożonej cytryny

    Sos do sałatki:
    sok wyciśnięty z 1/2 granatu
    sok z 1/2 limonki
    pieprz
    1/2 łyżeczki oliwy
    Wszystkie składniki wymieszaj i polej nimi sałatkę
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kaki i granatem - salad with kaki and pomegranate - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. Obierz owoc kaki i pokrój na plastry lub w cząstki. Granat przekrój na połowę. Jedną część obierz, a z drugiej wyciśnij sok. Rozłóż na talerzu roszponkę, dodaj przekrojone winogrona, cząstki kaki, posyp mrożoną, utartą cytryną, ziarnami granatu i polej sosem z granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować