Sałatka z fetą, rukolą i truskawkami

5 (154 ocen)

Letnia sałatka na bogato

Składniki:

  • Ćwierć główki sałaty lodowej
    garść rukoli
    garść roszponki
    1/2 opakowanie sera feta
    pomidor
    mała cebula cukrowa
    200 g truskawek
    Sos:
    2 łyżki oleju
    2 łyżki soku z pomarańczy
    łyżeczka musztardy dijon
    łyżeczka miodu
    łyżeczka soku z cytryny
    sól
    biały pieprz
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fetą, rukolą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć.
    Sałatę pokroić na paski, lub porwać na kawałki, włożyć do większej miski.
    Dodać roszponkę, rukolę, pomidora pokrojonego w kostkę, cebulę drobno posiekaną, odrobinę posolić, ale nie dużo bo feta jest słona-wymieszać.
    Fetę pokroić w kostkę, dodać do sałatki.
    Składniki na sos umieścić w słoiczku, zakręcić wieczko i potrząsać energicznie aż powstanie aksamitny sos.
    Polać sałatkę i bardzo delikatnie wymieszać.
    Wyłożyć na talerze , posypać truskawkami pokrojonymi na ćwiartki lub ósemki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Roszponka Rukola Sałata Sery Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować