Sałatka z fasolki szparagowej i ciecierzycy

4.5 (145 ocen)

Idealna na przekąskę lub kolację

Składniki:

  • 500 g ugotowanej fasolki szparagowej
    1 papryka,pokrojona w kostkę
    1 cebula,pokrojona w piórka
    1/4 szklanki ciecierzycy z puszki
    2/3 szklanki oliwy
    1/3 szklanki octu
    1 główka czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolki szparagowej i ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki,przełóż do miski i dodaj pozostałe warzywa.
    Oliwę,ocet i czosnek przełóż do oddzielnej miseczki i zmiksuj blenderem. Dodaj sól i pieprz.
    Tak przygotowanym sosem polej warzywa i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Fasolka szparagowa Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować