Sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych

4.5 (168 ocen)

  • 10 min

Propozycja dla fasolki szparagowej bez bułki tartej ;)

  • 10 min

Składniki:

  • około 4 garści fasolki szparagowej
    4 - 6 młodych ziemniaków
    4 ogórki małosolne
    oliwa z oliwek albo olej sezamowy
    natka pietruszki (albo koperek)
    szczypiorek
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy fasolkę szparagową. Odcedzamy i studzimy ją. Młode, ugotowane wcześniej ziemniaki kroimy w kostkę.
  • 2. W kostkę kroimy także ogórki. Natkę i szczypior szatkujemy. A czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Proste, tanie i smaczne :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Fasolka szparagowa Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować