Sałatka z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 45 min

Składniki skomponowałam sama, sałatka smakuje wybornie.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej ( może być mrożona)
    1 winne jabłko
    mały słoik korniszonów
    4 strąki papryki konserwowej
    25 dkg żółtego sera
    4 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurty naturalnego
    2 łyżki keczupu
    łyżeczka musztardy
    pieprz, sól

Sałatka z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Jabłko, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser kroimy w małe słupki.
    Sos: mieszamy majonez, jogurt, keczup i musztardę, dodajemy sól, pieprz i łyżkę zalewy z ogórków. Mieszamy wszystko razem.

Porady

Poza sezonem letnim zamiast fasolki szparagowej można użyć czerwonej fasoli z puszki. Sałatka będzie równie smaczna. Do sałatki można dodać małą drobno posiekaną cebulkę.

Komentarze

Podobne przepisy