Sałatka z fasolką szparagową i makaronem

4.5 (182 ocen)

Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać młodą fasolkę szparagową i groszek cukrowy, to ta sałatka jest tego przykładem. Smaczna, pożywna a zarazem lekka.

Składniki:

  • Dla 3 osób:
    200g makaronu typu kokardka
    100g młodej fasolki szparagowej
    50g obranego groszku cukrowego
    1/2 małej główki sałaty
    1 garść liści szpinaku
    ok 6 suszonych pomidorów
    ugotowane mięso z dwóch udek kurczaka
    4 łyżki sosu balsamicznego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolką szparagową i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kurczaka gotujemy do miękkości,studzimy i obieramy mięso.
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente- wg przepisu na opakowaniu
    Fasolkę szparagową gotujemy z dodatkiem soli ok 15 minut (do miękkości). Odcedzamy, studzimy lekko i kroimy na pół.
    Sałatę myjemy i targamy na małe cząstki, podobnie postępujemy z liśćmi szpinaku.
    Sałatę, mięso, fasolkę, szpinak, pokrojone drobno suszone pomidory oraz groszek cukrowy łączymy z sosem balsamicznym, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować