Sałatka z fasolą Jaś i zielonymi warzywami

4.5 (145 ocen)

  • 40 min

Bardzo dobra i syta sałatka , o wyrazistym smaku .

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g fasoli Jaś
    mieszanka zielonych warzyw na zupę ( por, cukinia, brokuł, seler, pietruszka, cebula, ziemniaki ) - mrożonka
    mały pęczak natki pietruszki

    3 łyżki oleju lnianego
    3 łyżki octu jabłkowego
    3 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    pieprz czarny młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolą jaś i zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę ugotować do miękkości. Jeśli jest taka potrzeba , należy fasolę wcześniej namoczyć.
    Warzywa ugotować i pozostawić na sitku , żeby obciekły.
    Fasolę i warzywa wymieszać dodając olej, ocet, majonez , posiekaną natkę pietruszki , czosnek, pieprz i sól.
    Pozostawić na ok 15 min , żeby smaki się połączyły.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować