Sałatka z dzikim ryżem, kukurydzą i wędzonym halibutem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proponuję taką łatwą, ale naprawdę pyszną sałatkę :) Do mojej dodałam majonez, jeśli jednak będziecie chcieli ją odchudzić (zwłaszcza, że halibut jest dość tłustą rybą) użyjcie jogurtu naturalnego.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    70-80 g. wędzonego halibuta
    3/4 szklanki ugotowanego, dzikiego ryżu
    mała puszka kukurydzy
    jasna część niewielkiego pora
    2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
    sól, pieprz do smaku

Sałatka z dzikim ryżem, kukurydzą i wędzonym halibutem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Pora kroję na drobne kawałki, rybę obieram z ości i rozdrabniam. Dodaję ryż i odsączoną kukurydzę, dokładnie mieszam. Dodaję jogurt lub majonez, po wymieszaniu doprawiam solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy