Sałatka z dzikiego ryżu i tofu w bakłażanie z sosem hoisin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż dziki gotuje 30 minut. Bakłażana kroje wzdłuż na pół, i wydrążam środek.
2.Miąższ kroję na kawałki i smażę, doprawiam solą, pieprzem. Bakłażana solę i odstawiam na 15 min aż puści sok. Myje pod wodą i smarze na patelni grillowej z 2 stron. Tofu marynuje w oliwie, dodaje sól, pieprz, bazylię suszoną i smarze razem z bakłażanem 10 minut. Do miseczki wkładam ryż ugotowany, dodaje bakłażana środek usmażony, pietruszkę pokrojoną natkę, 4 pomidorki koktajlowe pokrojone, 1 małą puszkę kukurydzy, i 2 łyżki sosu hoisin. Doprawiam sola, pieprzem do smaku. Całość mieszam. Farszem nadziewam usmażone bakłażany , dekoruje pomidorkami koktajlowymi i dodaje pokrojone tofu, i oliwki zielone.
Komentarze