Grillowane truskawki mają lekko winny smak i doskonale komponują się z serem pleśniowym. Gdy dodamy do tego szpinak i płatki migdałów otrzymujemy cudne połączenie.
Sałatka z grillowanymi truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Migdały w płatkach prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Truskawki płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, pozbawiamy szypułek i grillujemy metodą bezpośrednią około 3 minut, studzimy.
2.Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dokładnie mieszamy z sosem winegret. Szpinak przekładamy do 3-4 niedużych miseczek.
3.Posypujemy posiekanymi orzechami. Układamy pokrojony w plasterki camembert i posypujemy dodatkowo prażonymi płatkami migdałów. Przybieramy grillowanymi truskawkami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze