Sałatka z grillowanym kurczakiem, papryką i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić na fileciki, oprószyć delikatnie solą, pieprzem i przyprawą do mięs, zamarynować w łyżce oliwy wymieszanej z łyżką sosu Worchestershire. Wstawić do lodówki na pół godziny.
2.Paprykę pokroić na paski. Spryskać grill oliwą z oliwek i grillować jednocześnie paprykę i kurczaka. Po 5 minut można włożyć na grill również plastry ananasa. Grillować do momentu lekkiego zarumienienia.
3.W czasie grillowania porwać sałatę, pokroić awokado i rozłożyć na talerzach. Dodać zgrillowane kawałki kurczaka, papryki i ananasa, posypać orzeszkami piniowymi i listkami kolendry.
Składniki na dressing dokładnie wymieszać i polać sałatkę.
Jedna porcja zawiera ok 370 kcal.
Komentarze