Sałatka z gotowanego makaronu

4.5 (178 ocen)

Smaczna i pożywna sałatka z warzywami i makaronem, doskonałe na każdą okazję i porę dnia.

Składniki:

  • 1/2 makaronu (muszelki albo kolanka)
    2 czerwone papryki
    1 zielony ogórek
    2 ogórki kiszone albo w occie
    puszka kukurydzy
    średnia cebula
    200 g polędwicy lub szynki konserwowej
    100 g żółtego sera
    mała kapusta pekińska
    2 jajka ugotowane na twardo
    kilka łyżek majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z gotowanego makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, dokładnie osączamy. Warzywa myjemy i usuwamy pestki, miąższ kroimy w kostkę lub paseczki. Ser żółty kroimy, polędwicę w paseczki, ogórki w kostkę, jajka też. Kukurydzę osączamy, kapustę pekińską siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, solimy do smaku. Dodajemy majonez, mieszamy. Odstawiam na godzinę aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować