Sałatka z brokułami i migdałami

4.5 (148 ocen)

Podobną sałatkę jadłam na przyjęciu weselnym, posmakowała mi, zrobiłam więc swoją wersję w domu, polecam :)

Składniki:



  • 3 garście mieszanych sałat
    1 mały brokuł
    1 duża garść płatków migdałowych
    0,5 kostki fety
    sos:
    3 łyżki jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku.
    Sól do smaku
    pieprz kolorowy

Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z brokułami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoto, odstawić do wystudzenia.

    Brokuł obgotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić. Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki, rozrzucić na 3 talerze.

    Sos: zmieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku, polać sałatę. Ułożyć różyczki brokuła.

    Fetę pokroić w kostkę. Rozsypać na sałatkach.

    Sałatkę posypać płatkami migdałów i pieprzem kolorowym grubo mielonym i od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować